Βάψιμο Κρεβατίνας, ασβέστωμα μάντρας και πρόοδος αμπελιών.

Η κρεβατίνα μπροστά από το σπίτι.

Με χαρά μπορώ να γράψω οτι η κρεβατίνα βάφτηκε και είναι τελειωμένη για τώρα. Έχει πάνω της 4 διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου, μιας και κάθε φορά που τη βάφαμε χρησιμοποιούσαμε διαφορετικό κωδικό και εταιρεία. Ίσως να είναι για καλύτερο βέβαια αφού δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιό πράσινο προτιμώ. Εκτός του χρώματος τελείωσα και το λάσπωμα σε μερικές τρύπες που είχε η μάντρα και ασβέστωσα από τις σκάλες μέχρι και την στέρνα.

Λεπτομέρεια από το πατητήρι.
Τώρα που δεν έχει άλλες κατασκευαστικές εργασίες θα ασχοληθώ με τα κλήματα της κρεβατίνας. Κάποια από τα παλιά είναι σε καλή κατάσταση και έχω ήδη αρχίσει να τους δίνω σχήμα. Μερικά από τα καινούργια που έβαλα στην κρεβατίνα το προηγούμενο καλοκαίρι έχουν πιάσει, μερικά πέθαναν. Όταν έφυγα υπήρχαν μερικές κενές θέσεις αλλά θέλω να περιμένω να δώ μπας και πέταξε κανένα πριν τα βγάλω. Τα mother plants πάντως για άλλη μια χρονιά πάνε με τα μπούνια.

Mother plant 2.

Mother plant 1.
Για να υπάρχει καλύτερη καταγραφή της προόδου των αμπελιών στο μέλλον, θα εφαρμόσω ένα σύστημα αρίθμησης. Στην επόμενη εικόνα διαγράφονται οι αριθμοί των κλημάτων. Σκέφτομαι την επόμενη φορά που θα πάω στο κτήμα να ετοιμάσω ξύλινα ταμπελάκια για όλα τα κλήματα του κτήματος, ώστε να μπορώ να κρατάω πληροφορίες, ποικιλίες κλπ.

Αρίθμηση κλημάτων κρεβατίνας.

Αμπέλι 1Α νεκρό.
Αμπέλι 1Β, 1Γ και 2Γ σε καλή κατάσταση.
Αμπέλι 2Α ίσως ζωντανό, 2Β νεκρό, 1Γ σε πολύ καλή κατάσταση.
Αμπέλι 1Β σε καλή κατάσταση.
Αμπέλι 2Ε έχει πιάσει.

Αμπέλι 2Δ πολύ καλά.
Αμπέλι 1Ζ οριακά.
Αμπέλι 2Ζ έχει πιάσει.

Αμπέλι 1Θ πολύ καλά (όπως πάντα).
Η αμυγδαλιά στη μέση κλαδεύτηκε για να ψηλώσει.


Σχόλια