Χτίσιμο σκαλοπατιών.

Με την ευκαιρία της άνεσης του χρόνου, προχώρησε και το χτίσιμο των σκαλοπατιών πάνω από την μικρή στέρνα. Φτιάχτηκε μια μικρή ομάδα, αποτελούμενη από τον Ταμπάκη, τον Μπάμπη, τον Bjorn και την Αφροδίτη και μετά από 4 σακιά τσιμέντο και καμια εβδομάδα εργασίες τελειώσαμε το χτίσιμο και το ασβέστωμα στα σκαλοπάτια.

Η ιδέα πίσω από αυτή την κατασκευή είναι πώς θα βοηθήσει να φτιαχτούν τεχνητά αυλάκια ώστε να τρέχει το νερό από την πάνω πεζούλα μέχρι και την στέρνα. Η κατασκευή θα ολοκληρωθεί τμηματικά. Για αρχή φτιάξαμε τα σκαλοπάτια (για να μπορούμε να ανεβαίνουμε) και στη συνέχεια θα επισκευαστεί η μπροστινή μεριά της ξερολιθιάς που έχει πέσει. Έπειτα θα συνδεθεί η έξοδος του νερού με τη στέρνα. Στο μέλλον όταν θα αποφασιστεί τι θα γίνει στα παρτέρια, θα συνδεθούν σταδιακά με την κεντρική ροή των υδάτων.

Ξεκινώντας το χτίσιμο αποφασίσαμε πως θα κινηθεί το νερό και προετοιμάσαμε τα βασικά επίπεδα των σκαλοπατιών. Μετά χτίσαμε τα σκαλοπάτια και ενισχύσαμε την πλαινή όψη της μάντρας. Στο τέλος πλακοστρώσαμε τα σκαλοπάτια, ασβεστώσαμε και φυτέψαμε φυτά.
Καυαρίζοντας τα χόρτα.

Χτίζοντας τα βασικά επίπεδα.
 
Ορίζοντας την ροή του νερού.
Μετά το τελείωμα του χτισίματος, αποφασίσαμε να βάψουμε την κατασκευή με ασβέστη. Η αρχική ιδέα ήταν να χρωματίσουμε τον ασβέστη με χρώματα σε σκόνη και ακρυλικό. Πλήρης αποτυχία. Τα χρώματα σε σκόνη μάλλον πρέπει να προστεθούν σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Τα ακρυλικά κάνουν δουλειά αλλά προς μεγάλη μας έκπληξη όταν στεγνώνει ο ασβέστης η τονικότητα αλλάζει αισθητά. Ξεκινήσαμε να βάφουμε με ένα σκούρο γκρί μπλέ και όταν στέγνωσε βγήκε ρόζ ! Έπειτα της αποτυχίας μας και λόγω περιορισμένου χρόνου, βάφτηκε η κατασκευή άσπρη προς το παρών. Ίσως στο μέλλον να γίνει και δεύτερη δοκιμή χρωματισμένου ασβέστη.

Δοκιμή χρωματισμένου ασβέστη.
Απο το πλάι.

Χωνεμένη γλάστρα με αλόη.

Η υπόλοιπη μάντρα θα χτιστεί στο μέλλον.

Τελική κατασκευή.

Τελική κατασκευή από χαμηλά.

Απο ψηλά.
Απο την τελευταία φωτογραφία φαίνεται η σχετική πορεία του νερού προς τη στέρνα. Επόμενη μεγάλη εργασία είναι να τελειώσει το ξύλινο καπάκι της στέρνας.

Σχόλια