Κριθάρι (70 ημερών)

Κατά την επιστροφή μου στο χωράφι, το κριθάρι είχε μεγαλώσει αρκετά. Μαζί του είχαν μεγαλώσει και διάφορα "ζιζάνια" γύρω του. (βάζω τα ζιζάνια σε εισαγωγικά, επειδή δεν μπορεί να θεωρηθεί το ραδίκι, ο ζοχός και το τριφύλλι ώς ζιζάνιο).

Η προετοιμασία που είχε γίνει με φωτιά, πρίν την σπορά, συγκράτησε αρκετά τα διάφορα χόρτα και δεν εξαπλώθηκαν. Θα ήθελα να είχαμε καλλιεργήσει κριθάρι και σε κάποιο τμήμα, που δεν κάηκε, αλλά οργώθηκε, ώστε να παρατηρούσαμε και τις επιπτώσεις στην ποσότητα και ποιότητα της καρποφορίας. Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν κάτι ζιζάνια τύπου γρασίδι, τα οποία είχαν φυτρώσει κυρίως δίπλα στο κριθάρι και είχαν κρυφτεί αρκετά, δεδομένο οτι έχουν παραπλήσιο σχηματισμό φύλλων.

Κρθάρι (70 ημερών)
 Η επιλογή μας να σπείρουμε το κριθάρι σε ευθείες, βοηθάει όταν η καλλιέργεια δεν σκαλίζεται συχνά. Για να σκαλίσω την περιοχή επέλεξα μια πλατιά τσάπα για ξύρισμα και τον τριπλό αναμοχλευτή.

Πρώτα σκάλισα και καθάρισα τις περιοχές γύρω από την καλλιέργεια με την τσάπα και έπειτα "έσυρα" τον αναμοχλευτή σαν αλέτρι ανάμεσα από τις γραμμές. Σύνολο χρόνου 30 λεπτά και πήρα κανα δυό ανάσες.

Το παρτέρι με το κριθάρι σκαλισμένο.

Σχόλια