Σχέδια για την πλακόστρωση της αυλής και για τα πλατύσκαλα

Η αυλή του σπιτιού όπως βρίσκεται σήμερα χρειάζεται αρκετή δουλειά για να δείξει και να γίνει πρακτική. Πέρυσι χτίσαμε την καινούργια στέρνα και ορίσαμε το επίπεδο της αυλής. Για να ενωθεί το πρόσθετο κομμάτι αυλής με την παλαιά θα πρέπει να ρίξουμε πλάκα στο καινούργιο κομμάτι και να κρύψουμε τις ενώσεις κάτω από τις πλάκες. Πιστεύω πως ότι και να κάνουμε κάποια στιγμή θα ραγίσει οπότε καλύτερα να έχει πλάκες αντι τσιμεντοκονία.




Έφτιαξα στο Photoshop μια εικόνα με τα επίπεδα και τα σκαλοπάτια. Καθάρισα και το αίθριο για να δώ για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια πως θα δείξει χωρίς 2 λόφους άμμου και χαλικιού. Δίπλα από τα σκαλοπάτια έβαλα παρτέρια με φυτά. Μάλλον ανα δύο σκαλοπάτια ύψος αλλά θα το αποφασίσω επι τόπου. 



Έκανα και μια ενδεικτική πλακόστρωση με τις πλάκες που βρήκα στη μάντρα.



20 ευρώ το τετραγωνικό. Μου αρέσουν επειδή είναι αρκετά λεπτές και είναι τετραγωνισμένες. Θα κοστίσουν περίπου 800 ευρώ να κάνω όλη την αυλή.

Επίσης για να μπορέσω να πλακοστρώσω την αυλή πρέπει να χτίσω τις καινούργιες κολόνες για μεγαλύτερη πέργκολα. Δεν θα έχω προβλήματα με τις υπάρχουσες ξύλινες κολόνες μιας και θα βάλω τις καινούργιες σε ελεύθερα σημεία. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη πώς θα τις καλύψω. Η μια επιλογή είναι το παλιό τούβλο όπου είναι και γρήγορο η άλλα είναι η μικρή πέτρα που θα πρέπει να φέρω άλλο μάστορα το χειμώνα να το κάνει. Το τούβλο θα πρέπει να το αγοράσω από τη μάντρα στην Αθήνα και να το φέρω με τις πλάκες.



Σχόλια