Συγκομιδή 20/05

Ψιλοχαθήκαμε. Έχουν γίνει διάφορα στο κτήμα, παρόλο που έχει περάσει καιρός από την τελευταία ανάρτηση. Σύντομο update παρακάτω και περισσότερες φωτογραφίες την επόμενη φορά:


  • Το κριθάρι έχει κιτρινίσει τελείως και θα πρέπει όπου να 'ναι να το μαζέψουμε. 
  • Οι ήλιοι που άντεξαν είναι λίγοι τελικά (7) και τους μεταφυτεύσαμε σε μια σειρά για να βολεύει/συμφέρει στο πότισμα.
  • Οι ρίγανες είχαν γίνει θεόρατες, οπότε κλαδέψαμε μερικές και τις υπόλοιπες την άλλη φορά.
  • Ο φράχτης που είχε φτιάξει ο Ζαχαρίας έπεσε από δυνατούς αέρηδες την προηγούμενη εβδομάδα και θα πρέπει να ξανασηκωθεί, πιθανά με ορισμένες προσαρμογές. Ο αέρας ξερίζωσε και την αμυγδαλιά δεξιά από το μπάνιο.
  • Έριξε και βροχές, οπότε πάλι έχουμε γίνει ζούγκλα. Πρέπει οπωσδήποτε να μπούμε με το χλοοκοπτικό (ή χορτοκοπτικό, δεν είμαι σίγουρη ποια είναι η σωστή ονομασία) για να καθαρίσουμε. Αν και ο Ζαχαρίας την είδε Χουλκ και άρχισε να ξεριζώνει με τα χέρια, τύπου παράνοια - δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες.

Συγκομιδή ρίγανης σε ειδικές πάνινες τσαντούλες που μας έδωσε η μητέρα του Ζάχου.



Full κλάδεμα, αγνώριστα τα κορίτσια!



Συγκομιδή μάραθου, δυόσμου, κρεμμυδιών και κολοκυθιών. Τα κολοκυθάκια ήταν πολύ μικρούλια, τα έφαγα με τη μητέρα μου που ήρθε επίσκεψη ωμά σε σαλάτα και ήταν τρυφερούδια!



Και για το κλείσιμο, the cycle of life: ο νεκρός (σίγουρα) ποντικός (μάλλον) που βρήκαμε στο πάνω μποστάνι. Από κάτω του λευκά σκουληκάκια κάνανε πάρτυ. Έχω και βίντεο.

Σχόλια