Κρεβατίνα για αμπέλια μπροστά από το σπίτι. (συνέχεια)

Όσο περιμένω να στεγνώσει το τσιμέντο στην μάντρα. ξεκίνησα να στήνω τις κολώνες της κρεβατίνας. Το πλάνο μου είναι να φτιάξω ένα φράχτη για να προστατεύει το πίσω μποστάνι από τον αέρα και ταυτόχρονα να πατήσω την κρεβατίνα των αμπελιών πάνω του. Ο φράχτης θα βιδωθεί πάνω στη μάντρα και οι κολώνες της κρεβατίνας θα πατήσουν στο έδαφος (μάλλον με σιδερένιες βάσεις καρφομένες στο χώμα ή με βάσεις βιδωμένες πάνω σε πέδιλα από μπετό).

Για αρχή συγκέντρωσα τα παλιά μαδέρια που κυκλοφορούσαν στο κτήμα και άρχισα να βλέπω τι υπάρχει.

Μαδέρια για το φράχτη.

Μαδέρια για δοκάρια.

Μαδέρια για κολώνες.

Μαδέρια για κολώνες και δοκάρια.
Έστησα τα κάγκελα πρόχειρα για να δώ πιο κομμάτι θα μπεί που. Η κυρτή κάτοψη της μάντρας επιβάλλει περισσότερες κολώνες ώς σημεία ελέγχου της καμπύλης.



Ουσιαστικά αυτό βολεύει, αφού έτσι και αλλιώς θέλω να υπάρχει ένα αμπέλι σε κάθε κολώνα και θέλω να φυτέψω 5 - 6 αμπέλια ακόμη για να συμπληρωθούν τα κενά που υπάρχουν. Επίσης κάπου στη μέση υπάρχει μια μικρή αμυγδαλιά (που τα πάει πολύ καλά) και θέλω στο σημείο εκείνο να διακόπτεται η κρεβατίνα. Έστησα την κατασκευή από τα δεξιά και από τα αριστερά και τις ένωσα στην περιοχή της αμυγδαλιάς.

Η ένωση του φράχτη ήθελε μια μικρή τσόντα για να δέσει.
Γενικότερα τα κάγκελα ήθελαν λίγη ενίσχυση σε μερικά σημεία. Έκοψα τα μικρά ποδαράκια που είχαν και είδα οτι σε αρκετά μόρσα υπήρχε σαπίλα. Ετοίμασα στο εργαστήριο μικρές ξύλινες γωνιές για να δέσουν την κάτω μεριά του κάγκελου και να συνεχίσουν το σχέδιο.

Ξύλινη γωνιά τοποθετημένη με βίδα.
Σκέφτομαι οτι μάλλον στις υπόλοιπες γωνιές που δεν έχω βάλει ακόμη, θα χρησιμοποιήσω στριφόνια και όχι βίδες.

Ο φράχτης όρθιος.
Το επόμενο βήμα είναι να ετοιμάσω στο εργαστήριο σιδερένιες βάσεις για να σηκώσω τα ξύλα λίγο, ώστε να μη γλύφει το νερό και για να ρυθμίσω λίγο τα ύψη.

Η αρχή του φράχτη.




 

Σχόλια